Conferinta Mereni – Gestionarea sustenabilă a riscului în agricultură

Marți, 18 mai 2021, în localitatea Mereni din județul Constanța, a avut loc cel de-al doilea eveniment agricol din acest an, organizat de Asociația Producătorilor de Porumb din România.

”Această serie a conferințelor tehnice va merge în mai multe zone din țară, pentru ca împreună cu partenerii noștri să discutăm despre ce înseamnă riscul în agricultură. Așa cum vedeți riscul în agricultură înseamnă uneori să pierdem, de cele mai multe ori să câștigăm. Astăzi, ne aflăm într-o fermă în care rezultatele vorbesc de la sine. Vedem aici investiții noi… probabil s-a trecut cu greu peste anul 2020 dar sperăm ca în următoarea perioadă să uităm acest an extrem de complicat.” a declarat în deschiderea evenimentului, Alina Crețu, directorul executiv al APPR.

Manifestarea s-a desfășurat în ferma Agrogheordunescu S.R.L. reunind un număr restrâns de fermieri (maxim 50 de persoane) comercianți, cercetători, consultanți de mediu și instituții bancare care au dorit să împărtășească experiențele și cunoștințele lor.

În acest context, fermierii au putut lua parte la un training de educație financiară dar și soluții pentru combaterea dăunătorilor în cultura de porumb.

Printre participanții evenimentului s-a numărat președintele APPR, Nicolae SITARU, vicepreședintele APPR, Arnaud PERREIN, președintele A.C.C.P.T. Ialomița, Dragoș Costin TELEHUZ, președintele A.C.C.P.T. Iași, Emil BĂLTEANU, președintele  APAD, Theodor ICHIM, precum și alți fermieri membrii APPR.

« de 3 »