Fermierii ACCPT Ialomița au fost în vizită la Cereal Flor și Morar Pan Com

La sfârșitul lunii iunie, a avut loc o nouă vizită în câmp organizată de Asociația Cultivatorilor de Cereale și Plante Tehnice Ialomița. Vizita de lucru a avut loc în fermele membrilor asociației Cereal Flor și Morar Pan Com, ambele din com. Perișoru, jud. Călărași.

Dis-de-dimineață, fermierii interesați să vadă modul de organizare al fermei Cereal Flor s-au întâlnit în curtea societăți și au ascultat cu atenție indicațiile oferite de Alexandra Lițu.

Cereal Flor este o ferma agricola ce deține 2000 ha irigabile din care peste 400 ha sunt cultivate cu legume, rădăcinoase și ceapă, iar pe 1600 ha se regăsește cultura mare. Ferma este specializată în producția de legume, loturi semincere și culturi agricole de consum. Aceasta are posibilități de sortare- depozitare pentru rădăcinoase si ceapă, ceea ce o face să fie una dintre cei mai importanți furnizori din zonă de legume. Vizita în câmp le-a confirmat fermierilor prezenți că această fermă este serioasă și au rezultate notabile ce îi pot determina să îi aleagă drept modele pentru a-și diversifica și dumnealor activitatea agricolă.

Pentru a asigura o calitate ridicată, administratorul societății le-a declarat fermierilor că în ferma lor se folosește și se dezvoltă utilizarea tehnologiilor ultramoderne și modernizarea continuă a sistemului de irigații.

Domnul Gheorghe Lițu a prezentat sistemul de irigații – cu lux de amănunte astfel încât toți fermierii prezenți au putut afla toți pași necesari pentru a înființa un sistem bun de irigațiii.

O altă fermă vizitată a fost cea a domnului Moraru, S C Morar Pan Com ce le-a prezentat fermierilor atât echipamentele de procesare cât și culturile înființate. Ferma lucrează aproximativ 1000 de ha în zona com Perișoru, Borcea și Jegălia, toate din jud. Călărași.

În cadrul întâlnirii dl Moraru a prezentat cultura de rapiță și cea de porumb –lot seminicer pentru că a dorit să împărtășească din experieța dânsului de peste 16 ani în producerea de semințe.

Fermierii au putut vedea în ferma din Perișoru, primul tractor cu care acesta și-a început activitatea U650, cât și cele mai noi utilaje achiziționate după anul 2012 atunci când a început reînoirea parcului cu utilaje al fermei, necesare atât pentru prelucrarea solului, înființarea și întreținerea culturilor, recoltare și transport precum și echipamente pentru procesarea semintelor de: grâu, orz, mazăre, porumb, floarea soarelui.

« de 2 »