Gestionarea sustenabilă a riscului în agricultura

Gestionarea sustenabilă a riscului în agricultură

Asociația Cultivatorilor de Cereale și Plante Tehnice Ialomița împreună cu Asociația Producătorilor de Porumb din România a organizat primul eveniment agricol din acest an. Manifestarea s-a desfășurat în localitatea Mărculești în ferma societății ”Telehuz Agriserv SRL”.

Joi, 13 mai 2021, începând cu ora 15.00, a fost dat startul conferinței tehnice cu tema ”Gestionarea sustenabilă a riscului în agricultură” care le-a oferit fermierilor un training de educație financiară, dar și soluții pentru combaterea dăunătorilor în cultura porumbului. Alina Crețu, Director Executiv APPR și Costin Telehuz, președintele ACCPT Ialomița au deschis conferința.

Fermierii au putut astfel să se întâlnească cu cei mai buni specialiști din domeniul agricol, cât și financiar. Reprezentanți din partea Băncii Transilvania, FMC, Aectra Agrochemicals, Groupama, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Fundulea și ai companiei Stratos Management au oferit fermierilor prezenți informații importante care să îi ajute în dezvoltarea fermelor proprii.

Întâlnirea a fost organizată special pentru membrii celor două asociații din zona Ialomiței.  Săptămâna viitoare, în județul Constanța va fi organizat din nou acest eveniment agricol, pentru fermierii din acea zonă.

Conferința tehnică a avut în prim plan culturile de primăvară urmând ca în toamnă să fie susținute alte două astfel de evenimente ce vor viza culturile de toamnă.

Partenerul principal al acestui eveniment a fost Banca Transilvania.

Conferința a avut loc în aer liber, cu respectarea normelor impuse de lege.