Despre noi

Asociația Cultivatorilor de Cereale și Plante Tehnice (A.C.C.P.T) Ialomița, este cea mai mare asociație cu profil agricol din regiunea sud – est și este una dintre cele mai vechi structuri de acest gen din Ialomița, fiind înființată în anul 2001.

Asociația Cultivatorilor de Cereale și Plante Tehnice (ACCPT) Ialomița, membra a Asociatiei Producatorilor de Porumb din Romania(APPR) este o organizație nonguvernamentală, ce reunește prin libera adeziune fermieri care oferă contribuția lor materială, cunoștințele și activitatea lor proprie în folosul Asociației.

Numărul membrilor Asociației a crescut an de an, ajungând în acest moment la peste 250 de membri. Aceștia cultivă peste 100 de mii hectare de teren agricol, în județele Ialomița, Călărași, Buzău, Brăila, Constanța, Prahova, Ilfov.

În data de 18 octombrie 2001, au fost puse bazele Asociației la inițiativa celor mai cunoscuți fermieri din județul Ialomița: Sitaru Nicolae, Drăgulin Marian, Munteanu Dumitru Florin, Popa Dan Alexandru și Iorga Maria.

Unul dintre obiectivele Asociației este acela de a informa autoritățile publice despre problemele cu care se confruntă fermierii și de a le găsi acestora soluții viabile.

De asemenea, Asociația menține o comunicare permanentă cu instituțiile statului (APIA, AFIR, Ministerul Agriculturii) și fermieri, pledând activ în interesul fermierilor prin organizarea de întâlniri periodice cu reprezentanții acestor instituții.
Totodată, în cadrul asociației se organizează întâlniri tematice unde membrii au ocazia să dezbată idei, să-și exprime viziunea despre domeniul agricol, precum și să facă un schimb de experiență benefic. Obiectivul principal în interiorul breslei este cultivarea unui climat de seriozitate și o etică profesională superioară, atât în conduita tehnică, cât și în relațiile comerciale.

De-a lungul timpului Asociația și-a îndeplinit obiectivele pentru care a fost creată, fiind un ajutor pentru fermierii care se confruntă an de an cu costuri tot mai ridicate. Datorită unei bune comunicări și a unității dintre fermieri, aceștia obțin producții tot mai bune la costuri optime. Acesta este principalul avantaj oferit de Asociație, datorită organizări de licitații prin care cumpărăm și vindem împreună principalele inputuri necesare, respectiv cereale și oleaginoase.

Toate aceste realizări și colectivul unit fac din ACCPT Ialomița o asociație activă, într-o continua dezvoltare, unde fermierii găsesc soluții pentru problemele specifice domeniului agricol.